Dinesh Nayar som grundat Fyndiq Fotograf: Fyndiq

H&Ms vd är sugen på svenska startups - går in i "nätets Ullared"

Karl-Johan Persson går nu in som delägare i den digitala marknadsplatsen som växer rekordfort.

H&M:s vd Karl-Johan Persson har gått in som delägare i marknadsplatsen Fyndiq. Kapitalplaceringen gjordes i samband med bolagets senaste finansieringsrunda på 26 miljoner kronor, en transaktion som numera värderar Fyndiq till cirka en kvarts miljard kronor, skriver Breakit.

Specifika detaljer kring exakt hur stor Karl-Johan Perssons investering var framgick inte. Däremot avslöjar Fyndiqs vd, Dinesh Nayar, att man ville få in H&M:s vd som ny delägare."Med emissionen får vi utökade resurser att ta stora kliv inom teknikutvecklingen samtidigt som vi ville få in Karl-Johan som visat intresse för bolaget, säger Nayar till techsajten.

MER FYNDIQ: Vd:n för nätets Ullared: Är du inte störst så finns du inte


Enligt Nayar tänker man lägga fokus framöver på den befintliga plattformen och egna produkten som är i behov av nya investeringar för att klara av bland annat trafiktillväxten från mobila enheter.

"Eftersom vi nu kommer skapa oss mer resurser på tekniksidan så kommer även vår plattform utvecklas snabbare. Snart kommer det även märkas i form av produktutveckling både gentemot våra handlare och våra kunder", säger Nayar.

Fyndiq omsatte över 300 miljoner kronor förra året, vilket motsvarar en ökning på runt 60 procent jämfört med året innan.

TÄVLA: Nu söker vi Årets SuperStartup 2016 - vinn en kvarts miljon till ditt bolag!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.