Fotograf: Stocksnap

King-grundarna börjar sprida sina pengar - går in i hundstartup

King-grundarna har dragit igång ett investeringsbolag - och har redan gått in i två startups.

I november köpte speljätten Activision Blizzard ut svenska King från New York-börsen för 50 miljarder kronor. För King-grundarna innebar detta vinster i miljardklassen, skriver Di Digital.

I början av året valde de att lägga samman pengarna och starta ett gemensamt investeringsbolag - Sweet Capital. Bolaget har precis börjat investera i startups och för några veckor sedan gick man in i säkerhetsbolaget Carfoldio. Bolaget utvecklar en hopvikbar barnstol för bilen. 

LÄS ÄVEN: Spotifygrundarna investerar plötsligt sina pengar - går in i bostadssajt


Carfoldios barnstol Mifold som King-grundarna investerat i.

När har Sweet Capital gjort sin andra investering, rapporterar Breakit. Investeringsbolaget har gått in i hundpassningstjänsten Dog Buddy. Företaget har utvecklat en plattform där man matchar ihop hungägare och hundpassare. 

Dog Buddy är grundat av svensken Richard Setterwall i London, men under våren ska tjänsten även dyka upp i Sverige. Hur mycket pengar Sweet Capital har pumpat in i Dog Buddy är okänt.

Att investera i hundappar verkar vara ett tema för King-profiler. För bara ett par veckor sedan rapporterade Di Digital att Kings medgrundare Lars Markgren och bolagets tidigare studiochef Marcus Wallén hade gått in i svenska Happytail.

LÄS ÄVEN: 3D-printade horn ska krossa tjuvjakten och rädda noshörningar

Happytail verkar till viss del på samma marknad som Dog Buddy. Men till skillnad från det Londonbaserade bolaget vill Happytail även vara ett socialt nätverk. Via deras app kan du hitta hundar i ditt närområde, lägga upp egna bilder på din hund, chatta med hundintresserade och hitta någon som vill passa din vovve när du är borta. Du kan skapa en profil både för dig själv - och för din hund.

Dog Buddy och Happytail är alltså inte direkta konkurrenter, men självklart riktar de sig mot samma marknad. Dog Buddy vill förmedla en tjänst du ska betala för, Happytail vill att du träffar hundvänner.

LÄS ÄVEN: Hon har 450 miljoner att pumpa in i startups


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant