Bröllopsstartupen som gick från älskad till hatad över en natt

En startup i USA utlovade magiska lån till förlovade par, men nu har man fått hela internet emot sig.

Startupen SwanLuv i Seattle skapade stora rubriker när man lanserade sina magiska bröllopslån. Bolaget sa att de skulle låna ut 10 000 dollar till alla intresserade par som de kunde använda för att finansiera sitt bröllop, men alla skulle inte behöva betala tillbaka pengarna.

Så länge ett par höll ihop skulle de slippa att betala av lånet, men om de ansökte som skilsmässa skulle de tvingas att betala tillbaka lånet med en ordentlig ränta.

När SwanLuv först lanserade sin tjänst runt Alla hjärnas dag fick de unika lånen stor uppmärksamhet och många giftassugna par anmälde sitt intresse, rapporterar CNN.

Men lånet lät faktiskt för bra för att vara sant. SwanLuv meddelade nyligen att man på grund av "ett enormt intresse" valt att styra om sin affärsidé. Med ursäkten att man "ville se till att fler par kunde få in pengar till sitt bröllop" skrotade man lånet och lanserade istället en crowdfundingsajt för bröllop. På sajten ska par kunna sätt upp egna insamlingskampanjer och ta in pengar från släktingar, vänner och främlingar till sitt drömbröllop.

LÄS ÄVEN: Tinas vinbluff - bytte etikett och höjde priset

Detta var inte alls en idé som lockade bröllopsparen lika mycket. I sociala medier var tonen hård. SwanLuv anklagades för att aldrig ha haft lånen i åtanke, utan bara använt den roliga idén för att få uppmärksamhet. Många menade även att de kände sig lurade av bolaget och hoppades att det skulle gå under så snabbt som möjligt.

 

 

 


Bolaget säger själva att de inte hade väntat sig ett så stort intresse och att de dessutom inte hade koll på hur krångligt det är att få låna ut pengar i USA. "Crowdfunding-modellen är lättare att hantera", säger bolagets vd till CNN.

Bolaget vill dock fortfarande att par som skiljer sig ska betala tillbaka pengarna de fått in via sajten - men nu till de som finansierade bröllopet. Ett koncept som inte alls blir lika kul när det är dina släktingar och vänner som betalat för kalaset.

LÄS ÄVEN: Bolagen som ljuger ordentligt om innehållet - detta var de värsta matbluffarna 2015


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST