Fotograf: Julie Jacobson/TT

"Fast fashion kan vara hållbart"

Människor kommer alltid fortsätta att snabbt konsumera mode. Men hur går det ihop med hållbarhet? Vi har samlat några av världens främsta experter för att diskutera just det i nya avsnittet av Fashionomics.

Att försöka förändra människors konsumtionsbeteenden är en lång och mödosam process, kanske inte ens möjlig. Textilindustrin och modebranschen står inför enorma miljöutmaningar samtidigt som konsumenter fortsätter att i hög grad efterfråga så kallat "fast fashion".

Vägen framåt handlar till stor del om att göra fast fashion mer hållbart. Titta på det nya avsnittet av Fashionomics där vi diskuterar ämnet med en av världens ledande textilprofessor Rebecca Earley, Eduardo Escobedo, grundare av RESP, en organisation som samlar lyxvarumärken kring hållbarhet och Annika Shelly, grundare av Hybrid Talks.

Samtalet leds av Ulf Skarin, creative director på Veckans Affärer, och Elin Frendberg, vd på Swedish Fashion Council.

Fashionomics är ett samarbete mellan Veckans Affärer och Swedish Fashion Council.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST