Världens mest innovativa företag: Buzzfeed

Fast Company har släppt sin prestigefyllda lista över världens mest innovativa företag. Toppar gör Buzzfeed - före bolag som Apple, Uber och Airbnb.

Tidningen Fast Company listar varje år de 50 mest innovativa företagen i världen. På listan hamnar många välkända och erkänt innovativa företag som Uber, Apple och Airbnb. Ett svenskt företag, musiktjänsten Spotify, är med på listan och kniper plats nummer 19.

Tvåan på listan, Facebook, hyllas för att de fortfarande beter sig som en startup trots att de har blivit ett av världens största företag. Men allra överst på listan hamnar, kanske något iögonfallande, Buzzfeed. Mediabolaget har från vissa läger fått kritik för att de förlitar sig på enkla listor och viralt innehåll. På senare tid har Buzzfeed dock hårdsatsat på längre reportage.

Fast Companys motvering till att Buzzfeed toppar listan är att bolaget "skakar om media över hela världen" och de berömmer bolagets förmåga att skapa viralt innehåll med hjälp av dataanalys.

Varje månad har Buzzfeed 80 miljoner läsare bara i USA. Det är mer än New York Times. Globalt får sajten fem miljarder sidvisningar - inklusive video - på alla sina plattformar.

Enligt läckta dokument som Fast Company har tagit del av växte företaget med 200 procent årligen och omsatte under 2014 100 miljoner dollar. De gick dessutom med vinst.

Förra året tog Buzzfeed in en investering på 200 miljoner dollar från tv-bolaget NBC Universal.


De 10 mest innovativa företagen i världen enligt Fast Company:

1. Buzzfeed 
2. Facebook
3. CVS Health 
4. Uber
5. Netflix
6. Amazon
7. Apple
8. Alphabet
9. Black Lives Matter 
10. Taco Bell


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.