Fotograf: Fredrik Persson/TT

Två aktier att köpa - och en att sälja

Analytikerna köpstämplar två aktier medan en tredje är för högt värderad och får en säljrekommendation.

(Direkt) I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen sina läsare att köpa Millicom och seismikbolaget TGS, medan Nordax får en säljrekommendation.

Millicom har fallit 40 procent under det senaste året vilket bör locka till sig långsiktiga investerare. Samtidigt erbjuds hög direktavkastning och stabila tillväxtutsikter skriver Affärsvärlden som sätter köp. Verksamheten genererar goda kassaflöden och årets oförändrade utdelning på 2:64 dollar per aktie signalerar självförtroende.

Det andra köprådet delas ut till norska TGS Nopec som rasat i takt med oljepriset. En stark affärsmodell och marknadsposition gör seismikbolaget dock till en långsiktig vinnare skriver Affärsvärlden som sätter köp. Bolaget presterar över genomsnittet samtidigt som kopplingen till oljepriset överskattas av aktiemarknaden.

Avslutningsvis delas ett säljråd ut till den relativt nynoterade banken Nordax som värderas för högt. Köp tillbaka aktien kring 31 kronor menar Affärsvärlden. Direktavkastningen på 1 procent är låg jämfört med storbankerna som ger 4-6 procent. Avslutningsvis är p/e-talet är nästan det dubbla hos Nordax jämfört med hur det ser ut hos storbankerna.

LÄS ÄVEN: "Efter kursdippen - nu är det köpläge i Nibe"

TIPS: Ladda hem VA Finans populära app utan kostnad från App Store eller Google Play idag.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST