Intern kritik breder ut sig i V

Intern kritik i V mot budgetsamarbetet, Investor värnar om Ericsson och delningsekonomin granskas ur konsumentskyddssynpunkt.

V-KRITIK
Den interna kritiken mot Vänsterpartiets budgetsamarbete med regeringen breder ut sig. (Ekot)

BRA MED UK I EU
Förslaget till uppgörelse mellan EU och Storbritannien är en bra bas inför förhandlingarna. Det är oerhört viktigt för Sverige att Storbritannien stannar i EU, anser finansminister Magdalena Andersson. (DN)

INVESTOR VÄRNAR OM ERICSSON
Investor är långsiktig ägare i Ericsson och är berett att ta ett större ansvar i om Industrivärden säljer sina aktier i telekombolaget. (DI)

HOT MOT LÖNEMODELL
Märket och den svenska modellen utmanas men frågan är vad som ska komma i stället. Kaos hotar i den svenska lönebildningen, skriver fem förbundsordföranden i en debattartikel. (DN)

DELNING UNDER LUPP
Delningsekonomin växer i rasande fart men lagstiftningen släpar efter. En forskare har fått i uppdrag att granska konsumentskyddet. (DN)

FÖRSVARSLÄGENHET
Försvarsminister Peter Hultqvist har fått ett hyreskontrakt i en fastighet på Östermalm, ägd av Militärhögskolans bostadsstiftelse, vilket inte följer ändrade regler. (SvD)

OKLART LÄGE
Telia Sonera har två köpare till sin verksamhet i Nepal, men vem som egentligen står bakom den ena av köparna har Telia Sonera ännu inte fått klarhet i. (SvD)

LÖNETRYCK
Trycket i lönerörelsen ökar och Handels kommer att varsla om strejk om industrins parter sölar. (SvD)


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.