Leksaksjättens nylansering: En 3D-skrivare för barn

Leksaksjätten Mattel förvandlar en klassisk leksak från 60-talet till en fullt fungerande 3D-skrivare för barn.

Leksaksjätten Mattel ska återintroducera ThingMaker, en leksak som först lanserades på 1960-talet. Leksaken lät barn tillverka egna leksaker med hjälp av formar och en ugn. När ThingMaker nu kommer tillbaka får prylen en rejäl uppdatering. I den nya versionen är ThingMaker en fullt fungerande 3D-skrivare med en tillhörande app. Skrivaren är speciellt anpassad för barn. Det skriver Gizmag.

Det som skiljer ThingMaker från andra 3D-skrivare är att den är enklare att använda och säkrare. Barnen ska kunna välja kombinationer av hundratals färdigdesignade delar samt välja färg. Delarna kommer att ha en sorts leder som gör att de kan sättas ihop. Plastfigurerna kommer att ta omkring 12 timmar att skriva ut.

Leksaken riktar sig till barn över 13 år och har enligt The Verge ett antal funktioner som ska förhindra skador.

ThingMaker kommer att kosta omkring 2500 kronor. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST