Alex Karp, Palantirs grundare Fotograf: Scott Olson/TT

Hemliga nätsuccén slukar mindre bolag

Det hemlighetsfulla dataanalysföretaget Palantir, som är världens fjärde högst värderade startup, köper upp datainsamlingsverktyget Kimono Labs.

Det hemlighetsfulla bolaget Palantir har köpt upp det mindre Kimono Labs. Kimono Labs är ett datainsamlingsverktyg medan Palantir är ett dataanalysverktyg. Kimono Labs tjänst ska nu integreras i Palantir. Det rapporterar Venture Beat.

Kimono Labs tillhandahåller en plattform som kopplar samman företags olika tjänster för att hantera och strukturera data. Bolaget uppger att de har 125 000 användare, bland annat företag och forskare.

Palantir arbetar med analys av enorma datamängder, big data, och har regeringar och världens stora globala företag som kunder. Palantir är ett av världens högst värderade startupbolag, men insynen i bolaget är begränsat.
LÄS MER: Doldisen som ligger bakom världens hemligaste nätsuccé

Kimono Labs uppger vidare att alla användardata, så som emailadresser, kommer att rensas från företagets servrar och att Palantir inte ska få tillgång till dessa.

Summan i affären har inte avslöjats. 

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.