Fotograf: Mark Lennihan/TT

Apple ger ut obligationer - för att minska skatten

Apple har en kassa på enorma 200 miljarder dollar. Nu ska de sälja obligationer, istället för att använda kassan, för att finansiera bland annat aktieåterköp. På så sätt minskar de skatten.

Teknikjätten Apple har på tisdagen ansökt om att sälja obligationer med olika löptider från 2018 till 2046. Planen är att dra in pengar för bland annat återköp av aktier, utdelning och förvärv. Det rapporterar Marketwatch.

Hur mycket kapital Apple vill ta in, och vilka räntor som erbjuds, har ännu inte fastställts. Erbjudandet ska omfatta rörlig ränta med löptider till 2018 och 2019, samt fast ränta med löptider fram till 2046.

Apple har under flera år genomfört omfattande obligationsförsäljningar för att bland annat finansiera företagets återköpsprogram. Anledningen är att en stor del av bolagets kassa ligger utanför USA och bolaget undviker därmed viss beskattning på att inte plocka hem kapitalet till hemlandet.

I november uppgick Apples kassa till 200 miljarder dollar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST