Fotograf: Min Doktor / press

Jätteinvestering i startupen som ska förändra svensk sjukvård

In en nyligen avslutad finansieringsrunda tog Malmöbaserade startupen Min Doktor in 55 miljoner från bland andra EQT Ventures, i riskkapitalbolagets första svenska investering.

Startupen Min Doktor lanserades för tre år sedan och har sitt säte i Malmö. Bolaget tog in 55 miljoner kronor i en finansieringsrunda där riskkapitalbolaget EQT:s techfond EQT Ventures stod som den enskilt största investeraren, skriver Di Digital.

Min Doktor är ett e-hälsovårdsföretag där läkare med hjälp av skriftlig kommunikation, telefonsamtal eller videolänk kan ge sina patienter en diagnos samt skicka recept via mobilen. Tjänsten fungerar så att patienten genom några enklare frågor beskriver besvären och sedan får återkoppling av en läkare som är kopplad till Min Doktors system. Oftast tar det inte mer än en halvtimme att få svar. Läkaren beslutar om vidare åtgärder, till exempel röntgen, provtagning eller vidareslussning till en fysisk läkare.

För närvarande går bolaget med förlust men intäkterna befinner sig i en stigande trend. Fjolårets omsättning på 6,5 miljoner kronor kommer inom kort att få draghjälp från ett nyligen undertecknat samarbetsavtal med Länsförsäkringar och Skandia.

För att klara av expansionen avser bolaget att använda den senaste kapitalinjektionen till att skala upp verksamheten i Sverige.

"Nu får vi utrymme att göra allt det vi vill. Vårt mål är att vara en del av framtidens vårdsystem genom att revolutionera vårdflödet", säger den operativa chefen Charlotta Tönsgård i en kommentar om EQT Ventures investering.

LÄS MER: Riskkapitalbolaget hämtar teknikchef från startup

"Det är speciellt roligt att EQT Ventures kommer in som delägare. Investerarna har byggt egna bolag tidigare och har en förståelse för hur det kan vara, i jämförelse med många andra riskkapitalbolag", säger hon.

För EQT Ventures är detta den första svenska investeringen. Bortsett från EQT Ventures valde också Min Doktors befintliga investerare att tillskjuta kapital under senaste finansieringsrundan.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Svagaste kronan sedan 2002 - ”svårt att se vad som skulle kunna få det att vända”
  2. Lista: Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019
  3. ”Jordens lungor” brinner rekordmycket – kan få förödande konsekvenser för klimatet
  4. Så klär du dig bäst för jobbintervjun – enligt modepsykologen
  5. Finland ska rösta för Storbritanniens räkning – när Brexit kryper närmare
  1. Oroväckande tecken: Danmarks tredje största bank betalar för att folk ska ta bolån
  2. PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång
  3. Ny XXL-skandal – erkänner prisfusk
  4. Viktigaste faktorn till en framgångsrik start-up – enligt stjärnentreprenören som sålde sin app för 816 miljoner
  5. Möt mannen bakom Volvos Teslautmanare - ”Motorn är ointressant - designen är allt”

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.