Spotify-konkurrent till salu - aktien rusar

Den stenhårda konkurrensen från Spotify och Apple Music har fått den tidigare mästaren att skaka - nu är musiktjänsten till salu.

SPOTIFYKONKURRENT TILL SALU
Pandora Media rusade 10 procent på Wall Street på uppgifter om att företaget arbetar med Morgan Stanley om att hitta en köpare till företaget. Ökad konkurrens från Spotify och Apples musiktjänst sägs ligga bakom försäljningsambitionerna. Detta skriver Bloomberg News. 

Pandora var en av de första streamingtjänsterna för musik och var dessutom länge den största. Tjänsten inriktade sig till en början på att hjälpa sina användare att hitta ny musik baserat på vilken musik de tycker om idag. Pandora har fortfarande en stor mängd aktiva användare, men har bara kunnat visa upp blygsamma vinster. 

Pandoras vd Brian McAndrews har tidigare beskrivit Spotifys affärsmodell som ohållbar och satsat enorma summor på att bygga upp en användarbas för Pandora. I december fick han dock äta upp sina ord när Spotify fick fler användare än hans musiktjänst.

LÄS MER: Nu är Spotify populärast i världen & Spotify-konkurrenten: 0,001 dollar är en riktigt schysst ersättning

RIKSBANKEN
Torsdagens räntesänkning rapporteras, och alla medier fokuserar på riskerna. (DI, DN, SvD mm)

V
Flera ledande vänsterpartister vill bryta budgetsamarbetet med regeringen på grund av den nya och mer restriktiva migrationspolitiken. (Ekot)

LÄS ÄVEN: "Stor risk att regeringen spricker"

SYRIEN
Toppmötet i München har kommit fram till en överenskommelse för att bryta dödläget i Syrienkonflikten. Striderna ska upphöra gradvis och humanitär hjälp måste snabbt komma på plats för att skapa förutsättningar för att återuppta fredssamtalen. Överenskommelsen gäller ej strider mot IS och andra terrorgrupper. (Ekot)

SWEDBANK SLÅR TILLBAKA MOT ORDFÖRANDE
Swedbank har inte alls så dålig kundnöjdhet som media och ordförande gör gällande, säger tf vd Birgitte Bonnesen. (DI)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST