Invandringsfrågan viktigast för svenska väljare

Invandringen har seglat upp som viktigaste frågan för svenska väljare, Ericsson het säljkandidat för Industrivärden och minister angriper M:s utspel om ränteavdragen.

INVANDRING VIKTIGAST
Invandringsfrågan har seglat upp och blivit den överlägset viktigaste frågan för svenska väljare, enligt DN/Ipsos mätning. Intresset för frågan har fördubblats sedan juni 2015. (DN-mån)

LÅG INFLATION INTE DET VÄRSTA
Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson är inte säker på att det är rätt att Riksbanken till varje pris försöker jaga upp inflationen till 2 procent. Han befarar också att den negativa räntan underblåser problemen med hög skuldsättning. (SvD-mån)

(M)OTANGREPP
Även finansmarknadsminister går till motangrepp mot Moderaternas utspel om ränteavdragen och kallar det "en rejäl smäll mot övriga allianspartier". Moderaterna efterlyser samtidigt konkreta förslag från regeringen, och öppnar för diskussioner. (DI-mån)

PROVOKATION
FN:s säkerhetsråd kallar till möte efter att Nordkorea tidigare idag trotsat FN:s förbud och skjutit upp en raket. Nordkorea säger sig ha använt raketen för att skjuta ut en satellit i rymden, men uppskjutningen har provocerat grannländerna Sydkorea, Japan och USA. (Ekot-sön)

SLUKHÅL
Höghastighetsbanan riskerar att sluka hälften av alla nyinvesteringar i decennier. Enligt Trafikverket måste anslagen höjas kraftigt, totalt kan det handla om cirka 10-15 miljarder kronor per år. (DI-lör)

GRÄNSKONTROLL
Danmarks statsminister Lars Lökke Rasmussen vill att Norden inför gemensamma gränskontroller. På så sätt kan de negativa konsekvenserna av de svenska id-kontrollerna minska. (SvD-sön)

ERICSSON HET SÄLJKANDIDAT
I Industrivärdens arbete med att få ner sin skuldsättning är investmentbolagets innehav i Ericsson den hetaste säljkandidaten menar DI:s Anders Hägerstrand. (DI)


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.