Fotograf: Klarna/Press

Klarna lanserar "Sveriges snabbaste betalsätt"

Klarna lanserar under torsdagen en ny betaltjänst som gör att användaren slipper använda kort.

Näthandel bör vara enkelt och smidigt. Därför har betalningsföretaget Klarna på torsdagen lanserat sin nya betaltjänst Klarna Direkt som endast kräver ett mobilt BankID för att kunna shoppa varor via webben.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att det nya betalsättet gör att man slipper hålla reda på kreditkort, bankdosa, telefonnummer eller en extra app.

"Det här är det snabbaste och enklaste betalsättet i Sverige. Allt som krävs för att handla på nätet är ett mobilt BankID", säger Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski.

Klarna Direkt kommer att finnas tillgänglig för användare som har registrerat sig för att betala sina fakturor i Mitt Klarna med samma betalmetod, något som runt 600.000 svenskar redan uppges ha gjort. Enligt bolaget kommer det senare på våren också att bli möjligt för användare att registrera sig för tjänsten direkt i Klarna Checkout vid köptillfället.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST