Svenskgrundad aktieapp tar in 85 miljoner

Den sociala aktieappen SprinkleBit med den svenske grundaren Alexander Wallin i täten, har tagit in motsvarande 85 miljoner kronor och planerar för en framtida börsnotering. 

Idén bakom den amerikanska appen SprinkleBit föddes i ett korridorrum på Harvad. Den svenska grundaren Alexander Wallin, som sedan barnsben handlat på börsen, ville börja investera med sina vänner. Dock fanns det inget bra ställe att göra det på. Under samma period läste han en bok om att fler investerare leder till en bättre investering.  Efter några år av research och utvecklande, var till slut appen klar. 

SprinkleBit är en social plattform för aktieinvestering där allt från amatörer till proffs kan mötas och dela sina tankar och bedöma olika investeringar. Poängsystemet på plattformen, Value Prediction Index, innebär att varje aktie kan få olika hög sannolikhet för en framtida uppgång.

Genom plattformen kan användare investera såväl fiktivt kapital som att göra faktiska affärer, och en koppling till Facebook finns även. Om man är ny på plattformen får man virtuella pengar som man kan öva med och så fort man känner sig redo är det bara att växla över till investeringsplattformen

Det friska kapitalet på 85 miljoner kronor från GTC kommer bolaget att rikta mot att värva medlemmar. I dagsläget har plattformen cirka 10 000 användare. Affärsmodellen bygger på att appen som bolaget tagit fram är gratis att använda. Om användare vill ta del av samtlig utbildning och analys som är tillgänglig i appen kommer det att krävas en uppgradering till premium.

Om allt går som det ska planeras en börsnotering i framtiden.

Du har väl inte missat VA Finans populära app för att enkelt hålla koll på börsen?
Ladda hem den från App Store eller Google Play.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Svagaste kronan sedan 2002 - ”svårt att se vad som skulle kunna få det att vända”
  2. Lista: Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019
  3. ”Jordens lungor” brinner rekordmycket – kan få förödande konsekvenser för klimatet
  4. Så klär du dig bäst för jobbintervjun – enligt modepsykologen
  5. Finland ska rösta för Storbritanniens räkning – när Brexit kryper närmare
  1. Oroväckande tecken: Danmarks tredje största bank betalar för att folk ska ta bolån
  2. PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång
  3. Ny XXL-skandal – erkänner prisfusk
  4. Viktigaste faktorn till en framgångsrik start-up – enligt stjärnentreprenören som sålde sin app för 816 miljoner
  5. Möt mannen bakom Volvos Teslautmanare - ”Motorn är ointressant - designen är allt”

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.