Fotograf: Axel Johnson

Sveriges rikaste kvinna går in i välgörande svensk startup

Med ett imperium i ryggen väljer hon att ta steget in i en svensk startup som vill göra samhället bättre.

Göteborgs-baserade Mitt Liv har fått Sveriges rikaste kvinna som delägare. Investeringsbeloppet från miljardären Antonia Ax:son Johnson är okänt, men medlen väntas göra det möjligt för Mitt Liv att växa ytterligare. Det uppger grundaren och vd:n Sofia Appelgren i en intervju med Göteborgs-Posten. Enligt henne gör investeringen att man kommer ta in nya medarbetare för att bemöta det växandet behovet av företagets tjänster. 

RIKAST: Sveriges rikaste kvinnor 2015

Mitt Liv, som idag har 13 medarbetare, grundades 2008 och är en social startup som inte delar ut vinst till ägarna. Affärsidén går istället ut på att arbeta med att öka mångfalden och integrationen på den svenska arbetsmarknaden. Och nu har man alltså lyckats att få Antonia Ax:son Johnson med på tåget. 

Bakgrunden till satsningen från Johnsons sida uppges vara det samhällsengagemang som hennes bolag, Axel Johnson, har när det kommer till just dessa frågor. Bolaget har tidigare uttalat att man siktar på att ha en jämn könsfördelning och minst 20 procent med internationell bakgrund till år 2020 bland ledarna inom koncernens samtliga bolag.

Så här skriver Axel Johnson i ett pressmeddelande: "Mitt Liv är ett socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald, och är ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning. Det innebär att all eventuell vinst återinvesteras i verksamheten. För Axel Johnson är delägarskapet ett uttryck för ett samhällsengagemang som också på sikt skapar nytta för Axel Johnsons koncernbolag. För Mitt Liv innebär det att kunna växa och möta den ökade efterfrågan på mångfaldskompetens och kvalificerad arbetskraft."

LÄS ÄVEN: Zuckerbergs löfte till sin nyfödda dotter - ger bort Facebook till välgörenhet


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsen tror på kursuppgångar i år: "Farligt att tänka att börsen toppat"
  2. Tipset: Fyndläge i Nordea efter kursraset – ”maffig direktavkastning”
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Ny konkurs på fastighetsplattformen Tessin
  5. Pewdiepies följarskara ökar med 700% i fajten mot indiska utmanaren
  1. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  2. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant