Spotify köper två startups

Spotify köper två startups. Det ena är ett socialt nätverk och det andra är grundat av två tidigare Google-anställda.

Den svenska musikstreamingtjänsten Spotify genomför förvärv av två bolag, Cord Project och Soundwave. Förvärven ger stöd för bolagets strategi om att skapa upplevelser för musikälskare, skriver Spotify i ett pressmeddelande.

Några finansiella detaljer kring affärerna presenteras inte.

Teamen i de båda företagen kommer att ingå i Spotifys produktutveckling.

Dublin-baserade Soundwave ligger bakom ett socialt nätverk för musik. Cord Project är å sin sida grundat av två tidigare Google-anställda. Företaget har tagit fram en plattform för röstmeddelanden för mobila enheter.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.