Vita huset vill satsa på självkörande fordon

Lupe inte till salu, Vita huset vill pumpa in 4 miljarder dollar i stöd till självkörande fordon och bomarknaden lugn i december.

FI-REGLER
Regeringen ser nu över Finansinspektionens befogenheter. Generaldirektör Erik Thedéen vill ha en verktygslåda som inte begränsar sig till hushållens skuldsättning. (DI)

LUPE INTE TILL SALU
Familjen Lundin är inte beredda att sälja sitt innehav i Lundin Petroleum. Det säger Ian Lundin efter att Statoil köp nästan 12 procent av aktierna i det svenska oljebolaget, något som gett spekulationer om den norska oljejätten har siktet inställt på hela bolaget. (DI)

LUGNT PÅ BOMARKNADEN I DECEMBER
Bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade i december jämfört med föregående månad. Villapriserna var oförändrade.

Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik.

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 1 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 1 procent.

BRITTISKA FINANSDEPARTEMENTET FÖRBEREDER EJ FÖR BREXIT
Den brittiska finansministern George Osborne uppger att landets finansdepartement inte har några planer på att planera en möjlig Brexit.

Uttalandet skall enligt tidningen Daily Mail tolkas som att regeringen har större självförtroende i sin tilltro till att Storbritannien skall kunna förhandla om sitt EU-avtal.

VITA HUSET LÄGGER PENGAR PÅ SJÄLVKÖRANDE FORDON
Vita Huset vill påskynda utvecklingen av självkörande fordon. Därför tänker man föreslå fyra miljarder dollar som stöd för det ändamålet i nästa års budget. Det uppgav transportminister Anthony Foxx till reportrar i samband med bilmässan North American International Auto Show, skriver USA Today.

Beloppet kommer att vara avsett för den kommande tioårsperioden, med särskild fokus på pilotprojekt, sade Foxx.

Foxx framstod som mest intresserad kring potentialen i att kunna förhindra framtida bilolyckor som förorsakas av människan själv.

"Vi kan fråga oss "tänk om den mänskliga faktorn skulle kunna elimineras?" Det är en möjlighet värd att sträva efter", sade Foxx.

Fyra av fem bilolyckor som sker i USA i dag kan relateras till misstag från förarens sida, enligt Foxx och Mark Rosekind, chefen för den amerikanska transportsäkerhetsmyndigheten NHTSA.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST