Alexander Ljung, en av grundarna bakom Soundcloud. Fotograf: Soundcloud

Soundcloud tar upp kampen med Spotify - skriver tungt kontrakt

Nu är en streamingtjänst inte långt bort för svenskgrundade Soundcloud.

Svenskgrundade Soundcloud har nu tecknat ett avtal med Universal som löser en del av bolagets upphovsrättsliga problem. Kvar står nu ett avtal med Sony innan bolaget på allvar kan lansera en konkurrent till Spotify, skriver DI Digital.

LÄS ÄVEN: Rykte: Spotify kommer omfamna betalväggar - slutet för gratiskonton

Genom avtalet med Universal har bolaget nu avtal med två av de tre stora skivbolagen. Utöver de befintliga, som även täcker in Warner, behövs alltså ett med Sony för att på allvar kunna lansera en konkurrent till Spotify.

"Med majoriteten av musikindustrin som partners och med de mer än 100 miljoner låtar som vi har på plattformen i dag kan vi erbjuda en tjänst för både musikskapare och lyssnare som saknar motstycke i dag", säger grundaren Alexander Ljung.

MUSIKKRIGET: Apple Music växer rekordfort: "Kan vara störst redan 2017"


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA