Fotograf: American Apparel

Nu vill han rädda sin hatade klädjätte från konkurs

Världens mest hatade klädmärke är på väg ner i graven - men nu försöker grundaren dra i nödbromsen.

American Apparel hade ett skakigt 2015. Bolaget har närmat sig branten med stormsteg och i oktober ansökte man om konkurs. Nyheten ledde till många positiva reaktioner, då klädjätten hatats i flera år för sin sexistiska reklam och sin grundare Dov Charney som anklagats för att ha sexuellt trakasserat flera anställda. 2015 försökte man styra bort från sitt dåliga rykte genom att sparka Charney från vd-posten och klä på sina modeller, men skadan var redan skedd.

LÄS ÄVEN: American Apparels reklambilder blir bannlysta - de sexualiserar barn

Nu vill Charney rädda det hatade bolaget från sin undergång, menar Business Insiders källor. Tidigare har det ryktats om ett bud på 200 miljoner dollar som ska ha lagts av en av de investerare som jobbar nära Charney. Detta bud ska ha nekats, skriver Business Insider. Det nya budet från Charney kommer via firman Hagan Capital Group and Silver Creek och ligger på 300 miljoner dollar. Om Charney lyckas köpa ut kedjan kan det innebära att märket överlever.

För att budet ska bli accepterat krävs att American Apparels borgenärer, som representeras av Monarch Alternative Capital, godkänner budet eller att en domare väljer att väljer att godkänna det.

LÄS ÄVEN: Klädjättens marknadsvärde har tappat 80 procent i år - nu ansöker man om konkurs


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST