Fotograf: TT / Jae C. Hong

Skandalhuset är till salu - efter 45 år

Skandalhuset Playboy Mansion har tillhört Hugh Hefner sedan 1971 - och om du köper det finns det en stor hake.

Hugh Hefners hem, Playboy Mansion, är till salu. Även om rapporter från hemsidan TMZ nämner en prislapp på 200 miljoner dollar för egendomen, väntas den med största sannolikhet gå för mellan 80-90 miljoner dollar, enligt källor inom fastighetsbranschen.

Den legendariska kåken uppges innehålla bland annat tre zoo liksom en voljär, djurkyrkogård, tennisbana, vattenfall, pool och basketplan, skriver AFP.

LÄS ÄVEN: Cheferna köpte bilar och lyxresor för andras pengar - skandalen som skakade en hel stad

Vart kommer Hugh Hefner att flytta efter en potentiell affär? Ingenstans, han blir nämligen fortsatt kvar i Playboy Mansion. Haken i hela upplägget är att köparen som en del av affären skall acceptera att låta Hugh Hefner bo kvar i samma hus som han ägt sedan 1971 fram tills han dör. I dag är han 89 år.

Flera källor menar att huset är i förfall och en försäljning kan vara ett sätt för Hefner att realisera det värde som finns kvar i kåken.

LÄS ÄVEN: Playboy slutar med nakenhet - för nätets skull


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.