Fotograf: Magnus Hjalmarsson/TT

Storägaren vill tvinga bort ordföranden i Swedbank

Flera storägare vill få bort Anders Sundström från ordförandeposten. Missnöje med att banken flera gånger hamnat i blåsväder sägs ligga bakom.

Flera storägare i Swedbank uppges ha inlett en process för att få bort Anders Sundström från ordförandeposten i banken. Det avslöjar SvD Näringsliv på fredagen. Planen sägs vara att få Sundström att lämna styrelsen våren 2017 då en större förändring av styrelsen väntas.

Missnöjet med Sundström kommer från flera håll, men framför allt från de institutionella ägarna. Det ska bottna dels i att Swedbank flera gånger hamnat i blåsväder samt bankledningens hantering av de olika affärerna. Det handlar till exempel om tvisten med Aktiespararna kring fondbolaget Robur och Anders Sundströms resor med SCA:s privatjet.

Senast i raden är det händelserna med två toppchefer och deras fastighetsaffärer. Just de händelserna ska enligt uppgift till SvD har medfört att Anders Sundström och vd Michael Wolf tvingats till möten med större ägare för att besvara frågor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST