Skandalkedjan på väg ur konkurs - har fått storbud

Den svårt kritiserade klädkedjan American Apparel ser ut att undvika konkurs genom att ta in ett jättebud.

Omtalade klädkedjan American Apparel är på väg ur sin konkursprocess och ska ha tagit emot ett bud på över 200 miljoner dollar. Det kommer från en investerare som arbetar tillsammans med den tidigare vd:n Dov Charney uppger personer med insyn till Bloomberg.

Om budet godtas är planen att Charney ska återvända till företaget han grundade 1998. Han fick sparken för mer än ett år sedan efter anklagelser om tjänstefel.

American Apparel är kända för sina enfärgade t-shirts men lika ökända för anklagelser om sexistisk reklam. I oktober blev det känt att företaget tvingats ansöka om konkursskydd enligt ett Chapter 11-förfarande.

Dov Charney sade i december att han arbetar med finansiella rådgivare rörande ett bud.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST