Baylan öppnar för sänkt skatt

Energiministern öppnar för omprövning av kritiserad skatt, svensk majoritet mot Nato-medlemskap och Saudiarabien överväger börsnotera oljejätte.

BAYLAN ÖPPNAR FÖR SÄNKT SKATT
Energiminister Ibrahim Baylan öppnar för att ompröva höjningen av effektskatten på kärnkraft, en skatt som industrimannen Leif Östling är mycket kritisk mot och anser bidrar till att äventyra kärnkraftens framtid. (DI)

SVENSK MAJORITET MOT NATO-MEDLEMSKAP
Trots den aktuella debatten om Nato-medlemskap så står opinionen stilla. En majoritet av svenskarna tycker inte att Sverige ska gå med i försvarsalliansen, enligt en Ipsos-mätning. (DN)

MP SKA FORTSATT TA ANSVAR
Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin konstaterar att deras hårda ord i valrörelsen krockade med verkligheten i regeringsställning, men partiet ska fortsätta ta ansvar eftersom de "gör skillnad". (DN Debatt)

SAUDIARABIEN ÖVERVÄGER BÖRSNOTERA OLJEJÄTTE
Saudiarabien överväger en börsnotering av den statliga oljejätten Saudi Aramco. Det skriver The Economist på torsdagen.

Tidningen har intervjuat kronprins Mohammad bin Salman som uppger att ett beslut kommer att tas inom de kommande månaderna.

"Personligen är jag entusiastisk över detta steg. Jag tror att det är av intresse för den saudiska marknaden, och det är av intresse för Aramco", säger Salman.

BANKCHEF LÄMNAR MED BONUS
Swedbanks tidigare chef Magnus Gagner Geeber fick lämna banken som en "good leaver", vilket innebär att han får behålla eventuell bonus. (DI)

JAGAR TILLVÄXT
Med 2,3 miljarder kronor i färskt kapital spanar private equity-bolaget Priveq efter nya tillväxtbolag. (DI)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST