Fotograf: Mark Lennihan/TT

Google utmanar Facebook - planerar smartare chattapp

Med googles tjänst ska man kunna chatta båda med vänner och med AI som besvarar frågor.

Google har en ny meddelandeapp under utveckling där en rad nya funktioner kommer att integreras, bland annat möjlighet att kommunicera med användare som i själva verket är automatiska tjänster, skriver Wall Street Journal.

Målet lär vara att försöka ta igen lite av försprånget Facebook fått både genom sin Messenger-app och genom WhatsApp. Även kinesiska Tencent har genom WeChat ett stort försprång mot Googles relativt okända meddelandeappar Google Messenger och Hangouts.

Facebook har kommit att integrera en rad funktioner i sitt Messenger, bland annat en digital assistent. WeChat har tagit det ett antal steg längre och gjort det möjligt att shoppa och betala räkningar i appen.

Under tisdagen gick meddelandeappen Kik ut med att de köpt Blynk, ett bolag som drev Pocket Stylist, en användare inom Kiks app som automatiserat kan ge användare klädförslag.

Googles nya meddelandeapp kommer att integrera såväl chatbotar som mjukvara som besvarar frågor. Det är ännu inte klart när Google planerar att släppa den nya tjänsten eller vad den kommer att heta.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST