Fotograf: Fanni Oundahl/TT

Mikael Persbrandt blir riskkapitalist - satsar miljoner på startups

Skådespelaren Mikael Persbrandt har slagit sina påsar ihop med en affärsman för att börja investera i unga innovativa bolag.

Skådespelaren Mikael Persbrandt startar ett investmentbolag ihop med affärsmannen Tommy Jacobson. De ska satsa på innovativa startupbolag. Det berättar Di Digital.

Tommy Jacobson är genom sitt investmentbolag Varenne delägare i tv-tjänsten Magine och Zound Industries, som gör hörlurar.

Hans och Persbrandts investmentbolag kommer att heta 13 och satsa en eller ett par miljoner i ett tidigit skede på startups som har kopplingar till kulturvärlden. 

"Jag har fått frågan om att fronta en massa olika saker. En parfym, några underkläder. Jag har aldrig tänt till på det där. Mitt insteg i affärslivet måste bygga på lust och nyfikenhet. I mötet mellan kulturen, det digitala, film och musik känner jag att det finns jäkligt spännande saker", säger Mikael Persbrandt till Di Digital.

Den första investeringen hoppas de kunna presentera efter årsskiftet.

Mikael Persbrandt är inte den enda svenska kändisen som satsar sin förmögenhet på startups. I november offentliggjorde Ulf Ekberg sin egen investeringslåda.
LÄS MER: Ace of Base-Ulf har blivit riskkapitalist - satsar stort på "nya Guitar Hero"


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.