Fingerprint har rusat näst mest i världen i år

Fingerprint är världens näst bäst presterande storbolagsaktie, Eniro-lån är till salu men intresset är svalt och Bromma Flygplats blir kvar

SOM EN ELBIL
Enligt finansminister Magdalena Andersson går svensk ekonomi som en ny Tesla, i år växer ekonomin med 3,6 procent. Men prognosen möter skarp kritik. (DI, SvD, DN)

MER TRUBBEL FÖR LÖFVEN
I takt med att Socialdemokraterna faller i opinionen minskar allianspartiernas vilja att samarbeta över blocken. (DI)

ENIRO-LÅN TILL SALU
Nordea och DNB gör sonderingar gällande en försäljning av deras lån till sök- och annonsbolaget Eniro. Men trots rabatterade priser ska intresset vara svalt. (SvD)

5% MER
Kommunal vill ha nära 5 procent mer i lönelyft för 150.000 undersköterskor, högt över industrifackens "märke" på 2,8 procent. (DN)

FORD OCH GOOGLE SAMARBETAR OM SJÄLVKÖRANDE BILAR
Google och Ford kommer att upprätta ett joint venture inom satsningarna för självkörande bilar, en satsning som kommer att avtäckas i samband med CES-mässan i början av januari. Det enligt källor med insyn Yahoo Autos talat med.

För Fords del innebär samarbetet ett stort språng inom teknik. Google har en tid utvecklat och provkört självkörande bilar och hunnit bygga en flotta av sammanlagt 53 testfordon. För Google innebär ett samarbete med Ford att man slipper de höga utvecklingskostnader som är förknippade med att ta fram en bil.

BROMMA FLYGPLATS KVAR
Regeringen lägger ner utredningen om att stänga Bromma Flygplats, enligt bostadsminister Mehmet Kaplan, som säger att regeringen måste böja sig för riksdagsmajoriteten. (DN)

RISKER
Den finansiella stabiliteten stärkts inte av kapitalkrav som inte tar hänsyn till risk, utan tvärtom kan jobb och tillväxt hållas tillbaka samtidigt som det byggs upp risker i ekonomin, enligt företrädare för Svenska Bankföreningen. (DI Debatt)

BEP SLÅR FINGERPRINT
Fingerprint är världens näst bäst presterande storbolagsaktie hittills under 2015 med 1.340 procents kursuppgång. Hongkongbolaget BEP International Holdings har rusat 2.487 procent och toppar listan. (DI)

LÄS MER: Här är världens bästa aktier 2015 (VA Finans)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST