Tungt S-folk kritiserar Löfven

En rad tunga S-kommunalråd kritiserar Löfven, hopp om fredsprocess i Syrien och kommunal kräver lönehöjning på 1000 kr för undersköterskor.

OKLART LÄGE
Spansk politik går mot en ny tid med fyra större partier i parlamentet och nu väntar en svår regeringsbildning. PP är dock fortsatt största parti. (DN mån)

1.000 KR MER
Kommunal kräver löneökningar på 660 kronor för alla medlemmar och 400 kronor extra för undersköterskorna, i ett avtal totalt värt 3,3 procent. (Ekot mån).

INTE KÖPA ERICSSON
Det har aldrig varit aktuellt för Cisco att köpa Ericsson, enligt bolagets strategichef. (SvD mån)

FLEXIBLA REGLER
Arbetsgivarna har tre huvudkrav inför löneavtalen: en lönenivå som tryggar jobben, flexibla regler så att fler kan anställa och ingångslöner som sänker trösklar. Det skriver sju arbetsgivarföreträdare på DI debatt. (DI lör)

LÖFVEN-KRITIK
En rad tunga S-kommunalråd vädrar sitt missnöje med Stefan Löfven och hans regering. Förtroendet för honom och Gustav Fridolin (MP) dalar också i Ipsos mätning.
Löfvens förtroende faller 4 procentenheter till 30 procent, vilket är den sämsta siffran för en statsminister sedan 2005. Fridolins förtroende uppgår till 26 procent (DI-DN mån)

BRONNER LÄMNAR FASTIGHETER
Swedbank skärper reglerna rörande anställdas bisysslor och finanschefen Göran Bronner tvingas lämna sina uppdrag i fastighetsbolag. (Di lörd-sön)

FÄRRE BARN
Den senaste tiden har antalet ensamkommande barn minskat kraftigt. (SvD mån)

SD högt i Sifo
SD når sin högsta notering någonsin medan S är fortsatt under press. Samtidigt är det jämnt mellan blocken i Sifos senaste opinionsmätning. (SvD sön)

FRAMGÅNG
WTO lyckades i helgen nå ett handelsavtal om jordbruksvaror, vilket gynnar fattiga länder och räddar WTO från gravens rand. (SvD)

ROBUR BACKAR BETSSON
Betssons största ägare, Swedbank Robur, ser ingen anledning att ifrågasätta bolagsledningens försäkran om att affären i Georgien var ren. Stockholmsbörsen anser att falska och vilseledande uppgifter om noterade företag ytterst skulle kunna utgöra marknadsmissbruk. (Di lörd)

HOPP OM SYRIEN
FN:s säkerhetsråd har enhälligt antagit en resolution om en fredsprocess i Syrien, vilket är ett framsteg även om stora utmaningar kvarstår. (DN sön)

LÖFVEN HOPPAS PÅ EU
Statsminister Stefan Löfven sade i sitt jultal att han fortsatt hoppas på att EU-ländernas ska samarbeta bättre kring flyktingfrågan. (DN)

NYTT FI-KRAV
Regeringen har beslutat om ett nytt regleringskrav för Finansinspektionen, om hur finansbranschen ska kunna bidra till en mer hållbar utveckling. (DI lör)

NORDEA VILL HÖJA UTDELNING
Nye vd:n Casper von Koskulls ambition är att öka den nominella utdelningen. Utdelning är dock inte en målsättning i sig, startpunkten är att vara en välkapitaliserad bank som uppfyller myndighetskraven. (DI mån)


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.