Fotograf: Pontus Lundahl/TT

Ericsson rusar på börsen efter uppgörelsen med Apple

Ericsson är Stockholmsbörsens vinnare idag efter besked att bolaget kommit överens med Apple om ett patentavtal.

Ericsson rusar i börsöppningen efter beskedet att bolaget kommit överens med Apple om ett sjuårigt globalt patentlicensavtal mellan bolagen. Ericsson uppskattar årets patent- och licensintäkter till 13-14 miljarder kronor, med de positiva effekterna från avtalet och pågående patentaffärer med andra licenstagare inräknade.

Klockan 09.30 stod Ericsson i 84,15 kronor, en uppgång på 7 procent.

Följ Ericssons aktie i realtid och se alla nyheter kring aktien här.

Avtalet inkluderar en korslicens som täcker patent avseende båda företagens standardessentiella patent (för mobila standarder såsom GSM, UMTS och LTE) och medger vissa andra patenträttigheter. Avtalet löser alla pågående rättstvister avseende patentintrång mellan de båda företagen.

Företagen kommer att samarbeta inom flera teknikområden, till exempel 5G-utveckling, trafikkontroll av videonät samt optimering av trådlösa nätverk.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST