Leksaksjättens chef har blivit 13 - pensioneras

Toys R Us 13-årige "Chief Play Officer" pensioneras. Nu lämnas fanan över till nästa barn - uppdraget är att hitta nästa heta leksak.

I tre år har Alex Thorne jobbat som Chief Play Officer på den kanadensiska divisionen av leksaksjätten Toys R Us. Men nu är det dags för honom att sluta. Han är 13 år - och därför för gammal för sitt jobb. Det berättar Cnbc

Thornes uppgift har varit att testa leksaker - och hitta nästa heta leksak. Han berättar att han fått 30-50 leksaker sända till sig varje månad som. Sedan funderar han på hur barn reagerar på dem, om de är lätta att förstå, och om de kommer vara populära länge. Leksakerna får han behålla.

Leksaksmarknaden i USA är värd över 18 miljarder dollar och enligt Cnbc har Thorne varit ett "hemligt vapen" som använts för att ge Toys R Us en förståelse för unga kunder i en allt mer digital industri.

TESTA: Quiz: Är du smartare än en Harvard-student?

13-åringen menar att rollen omfattar mer än att bara leka. Han har lärt sig hur företag fungerar och blivit bättre på time management, berättar han för Cnbc.

Innan han pensionserades berättade 13-åringen vilka leksaker han tror kommer dominera i jul. Det handlar om interaktiva robotar som liknar husdjur - och givetvis Star Wars-leksaker.

Fanan som Chief Play Officer lämnas över till nästa barn, som axlar rollen i början av 2016. Thornes egna framtidsplaner är att bli skådespelare.

LÄS ÄVEN: Hon skippade hamsterhjulet - fick drömjobbet på Spotify

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST