ANNONS
Fotograf: Kristina Wicksell

"Skolverket trodde jag drev en hemlig religiös sekt"

I tredje avsnittet av Talangpodden träffar vi Johan Wendt som ligger bakom organisationen Mattecentrum. Johan berättar om hur han utan kontakter, pengar och erfarenhet lyckades bygga räknestugor i hela Sverige.

Johan Wendt har startat organisationen Mattecentrum som i dag erbjuder gratis läxhjälp till elever i hela landet. I Talangpodden berättar han om hur han första gången hjälpte en granne med matten och hur det senare var det kan mindes när han ställde sig själv frågan "när har jag egentligen varit lycklig?". 

Han berättar även om hur verksamheten spred sig, om skolor som sa nej och om hur man knyter affärskritiska kontakter. I dag är han en riktig kelgris i media och sponsorerna har blivit stora och många.

Mattecentrum är i dag i kontakt med 30 000 svenska elever varje månad. Läs mer om deras verksamhet här och lyssna på veckans avsnitt i spelaren högst upp i denna artikel.

Följ Talangpodden på Itunes eller iAcast för att ta del av flera intressanta intervjuer med unga svenska supertalanger!

TALANGPODDEN

I Talangpodden lär vi känna några av Sveriges främsta Supertalanger

I varje avsnitt delar de med sig av sin personliga resa och tillsammans med Veckans Affärers Ulf Skarin resonerar de kring möjligheter och utmaningar i framtiden kopplat till karriär och arbetsliv. En halvtimme fylld av inspiration, karriärspepp och intressanta framtidsspaningar. 

Talangpodden presenteras av Veckans Affärer i samarbete med Unionen.

FÖRSTA AVSNITTET: "Vem som helst kan bli mer kreativ - så här gör du!"
ANDRA AVSNITTET: "Jag älskade mitt jobb - och därför brände jag ut mig"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST