"Marknaden har gått bananas - sälj felvärderade aktien nu"

Värdet på förvaltarnas favoritaktie ska skalas ned med nästan en tredjedel menar Börspodden. "Marknaden har gått bananas" och verkar tro att bolaget är ensamma i sin nisch.

Den här veckan tittar John Skogman och Johan Isaksson från Börspodden närmare på ITAB Shop Concept och Johan, även kallade Dr Baisse, är mer negativ än någonsin. Det är förvisso ett fint bolag men som vanligt måste man måste skilja på bolag och värdering. 

ITAB tillhandahåller butiksinredning, belysning och självutcheckande kassor och liknande till stora kedjor. "Marknaden har fullständigt gått bananas på självutcheckande kassor, som många förväntas slå igenom stort", säger John, som dock inte är imponerad av konceptet och påminner om att det finns många fler bolag verksamma i samma nisch.

I horisonten hägrar även näthandeln, och där har ITAB stora utmaningar inom sina affärsområden.

P/E-talet för innevarande år är omkring 30, vilket blir något lägre för nästa år. Men det här är höga nivåer som kräver mycket tillbaka av bolaget och Börspodden listar ett antal skäl för varför de tvivlar på att ITAB kan leverera det som behövs.

Riktkursen sätts till 200 kronor. Det är en rejäl minskning jämfört med dagens öppningskurs som var 281 kronor.

Klicka i spelaren ovan för att lyssna på hela resonemanget kring varför ITAB Concept får en säljrekommendation av Börspodden.

Följ ITAB Shop Concept och alla nyheter på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST