Fotograf: Uber

Facebook + Uber = Sant

Snart kommer du kunna boka din Uber direkt i Messenger appen. För taxibolaget innebär det att man får direkt kontakt med 700 miljoner kunder.

Facebook och Uber har inlett ett samarbete som kommer göra det möjligt för användare av meddelandetjänsten Messenger att kalla till sig förare via mobilen, skriver New York Times. Tjänsten tänker inledningsvis lanseras i USA, med efterföljande expansion till övriga världen inom sinom tid. 

LÄS ÄVEN: Snapchat knappar in på Facebook - med stormsteg

"En hel del av de planer som du gör med vänner och familj händer genom Messenger. När människor möts, finns det alltid ett behov av att begära transport. Det (samarbetet) hämtar faktiskt en hel del verktyg till plattformen", sade David Marcus, vice vd för meddelandetjänster på Facebook, till tidningen. 

LÄS MER: Facebook: Messenger bör göra Apple och Google nervösa

Facebook, som under en längre tid har velat omforma Messenger till en bredare plattform med ett större utbud av tjänster, sade att fler appbaserade-taxitjänster kommer att läggas till under de kommande månaderna. Messenger har idag 700 miljoner användare.

LÄS ÄVEN: Ubers fyra största rivaler går samman - för att avsätta bolaget från sin tron


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST