Fotograf: Mark Lennihan/TT

Apple utvecklar nya skärmar i hemligt labb

Mer avancerade flytande kristall-skärmar är målet för Apples nya hemliga forsknings- och utvecklingscentrum.

Apple uppges ha öppnat ett nytt hemligt forskning- och utvecklingscentrum i Longtan i norra Taiwan där bolagets ingenjörer håller på att utveckla nya skärmar ämnade för bolagets produkter. Det skriver Bloomberg och hänvisar till källor med insyn i frågan.

VIDEO: Här avslöjar Bloomberg Apples hemliga labb

Enligt uppgifter hyser anläggningen ett femtiotal ingenjörer, varav en del av dem är tidigare anställda hos AU Optronics och Qualcomm som var anläggningens förra ägare. Fokus sägs ligga på utvecklingen av nya skärmar för enheter som iPhones och iPads. Syftet är att få fram mer avancerade versioner av flytande kristall-skärmar som för närvarande används i bolagets produkter såsom iPhones och Mac-persondatorer, säger källor.

Apple hoppas i och med framställandet av bättre skärmar kunna erbjuda produkter som är tunnare, lättare, ljusare och mer energieffektiva, sade personerna.

En talesman för Apple har avböjt att kommentera uppgifterna.

LÄS ÄVEN:
Video: Här avslöjar Bloomberg Apples hemliga labb
Analys: "Försäljningen av iPhone kan minska 2016 - för första gången någonsin"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST