Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

Aftonbladets chefredaktör lämnar - blir direktör på SVT

Jan Helin lämnar Aftonbladet där han varit chefredaktör sedan 2008.

Jan Helin slutar på Aftonbladet, där han varit chefredaktör och ansvarig utgivare sedan 2008 samt vd sedan 2012. Han går i stället vidare till Sveriges Television och blir där ny programdirektör.

Jan Helin börjar som programdirektör på SVT den 18 april, skriver SVT. Programdirektörerna ansvarar för programbudgeten som på SVT ligger på drygt tre miljarder kronor. De beställer utbudet till kanalerna och tjänsterna.

LÄS ÄVEN: Historien bakom serieentreprenören som grundade Aftonbladet

"I mitt uppdrag ingår att inse när det är dags att lämna över. Jag fick ett fantastiskt spännande erbjudande av SVT om att vara med och leda framtidens Public service i ett läge där jag vet att Aftonbladet nu står starkt med medarbetare som är redo att ta nästa steg", säger Jan Helin i en kommentar.

Redaktionschef Sofia Olsson Olsén har utsetts till tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet. Schibstedts Sverigechef Raoul Grünthal tar tills vidare över som vd för Aftonbladet, skriver SvD Näringsliv.

Aftonbladet är en av Sveriges största sajter och mediehuset är ett av Sveriges mest lönsamma.

Under 2014 hade Aftonbladet en omsättning på 2 019 miljoner kronor och visade en vinst på 237 miljoner kronor. Det var en minskning av vinsten jämfört med 2013 då den landade på 237 miljoner kronor.

LÄS MER: SVT:s vd förklarar rekryteringsstrategin i Resumé


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST