Fotograf: Netflix.com

Netflix rustar - egenproduktionen fördubblas

Netflix har slagit världen med häpnad tack vare sina framgångsrika originalserier. Deras självsäkerhet kring att producera eget tycks ha växt: Nästa år väntas bolaget själva producera 15 nya serier.  

Den amerikanska underhållningsjätten Netflix grundades redan 1997 och så sent som 2012 hittade bolaget till den svenska marknaden. Sedan dess har Netflix tagit sin svenska publik med storm mycket tack vare sina egenproducerade serier som ”House of cards” och ”Narcos”.  

Imorse kunde Netflix glatt meddela sina användare att de fördubblar antalet originalserier till nästa år. För tillfället har de 16 originalserier och under nästa år kommer Netflix att erbjuda hela 31 egenproducerade serier. Ett liknande uttalande gjordes tidigare under hösten då Netflix gick ut med att de skulle storsatsa på barn och utlovade sju nya originalserier till målgruppen.

Läs mer: Netflix storsatsar på barn genom nya originalserier

Det finns såklart en viss avvägning mellan kvantitet och kvalitet. Att producera mer borde ju dra ner på kvaliteten, eller? Ted Sarandos, Netflix innehållschef, hävdar i en intervju att det inte handlar om volym - kvalitet är det som står i centrum. Ett annat argument för att kvaliteten inte kommer att påverkas av den ökade produktionen är Netflixs otroliga filmbudget på 100 miljoner dollar.

Netflixs första långfilm, Beast of Nation, som sändes i mitten av oktober blev en succé för bolaget. Filmen genererade under sina tre första veckor hela tre miljoner visningar. Långfilmens framgång gav bolaget en större självsäkerhet kring att producera eget vilket verkar ha resulterat i den ökade budgeten och därmed en fördubbling av originalserier. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.