Fotograf: Youtube

Youtube hänger i Hollywood - vill knipa flera populära serier och filmer

Nya tjänsten Youtube Red kommer inte bara att erbjuda Pewdiepie-klipp - nu är videojätten på jakt efter tv-serier och filmer.

YouTube sägs vara ute på jakt efter streamingrättigheter till TV-serier och filmer som det vill sända på sin nya prenumerationstjänst Red. Enligt uppgifter skall företrädare för bolaget under de senaste månaderna ha träffat olika filmstudios runt om i Hollywood samt andra produktionsbolag för att förhandla om licenser för nytt innehåll. Det skriver Wall Street Journal.

MER OM RED: Youtube lanserar egen betaltjänst - med flera egna serier

YouTubes företrädare i förhandlingarna uppges vara bland annat Susanne Daniels, tidigare programchef på MTV och Kelly Merryman, en före detta innehållschef på Netflix. 

Ansträngningarna ser för närvarande ut att befinna sig på ett tidigt stadium. Men med Google i ryggen kan Youtube komma att kunna få till flera stora kontrakt som gör att tjänsten kan bli den första att på riktigt kunna utmana Netflix. Trots att många har försökt har Netflix fortsatt att vinna mark och är nu ett så pass etablerat varumärke att det kommer krävas en jätte som Youtube för att tävlingen om streamingmarknaden ska bli spännande.

Samtidigt är det ännu oklart vilka sorters tv-serier och filmer som YouTube är ute efter. Det ryktas även att man, precis som Netlfix, ska producera den typen av material själva. 

LÄS ÄVEN: Netflix ger amerikanerna 5 dygn per år som annars skulle gått till reklam


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST