Fotograf: Arian Schuessler/TT

Sverige lovar fördubblad forskning kring ren energi

Sverige kommer under klimattoppmötet i Paris avtäcka en satsning på fördubblad forskning och innovation riktad mot ren energiteknik.

Under klimattoppmötet i Paris kommer Sverige att avtäcka fördubblad forskning och innovation riktade mot ren energiteknik. Det som en del av satsningen Mission Innovation, framgår det av ett pressmeddelande.

Statsminister Stefan Löfven kommer att delta vid lanseringen, tillsammans med bland annat deltagare från USA och Frankrike.

"Stora delar av världens koldioxidutsläpp kommer från energisektorn. Med det här initiativet tar vi gemensamt ansvar för att forska fram och utveckla nya lösningar för att ställa om energisektorn", kommenterar energiminister Ibrahim Baylan.

Mission Innovation består av två delar, där den ena likt Sveriges innebär satsningar från stater. Den andra innebär satsningar från privata investerare.

Initiativet är i linje med The Breakthrough Energy Coalition, ett initiativ som bland andra Microsoftgrundaren Bill Gates, Facebooks Mark Zuckerberg, Amazons Jeff Bezos, Alibabas Jack Ma och Virgin-entreprenören Richard Branson står bakom och som presenterats på måndagen.

LÄS ÄVEN: "Sverige har skapat något unikt i gränslandet kreativitet och teknik"

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant