KFC:s första helg: Slår rekord - och säljer slut

Sveriges första KFC öppnade i fredags. Suget efter friterad kyckling var så stort att varor sålde slut - och ett Europarekord slogs. 

I fredags öppnade Sveriges första KFC-restaurang i Lockarp utanför Malmö. Intresset var minst sagt stort och under helgen har restaurangen serverat omkring 20 000 gäster - och slagit Europa-rekord.

Det ska sägas att KFC som öppningsjippo hade en tävling att de 200 första kunderna får gratis mat under ett år. Köerna började bildas på tisdagskvällen och när dörrarna öppnades var det drygt 200 personer i kön, samt 130 bilar i drive-thru-kön.

Öppningshelgen slog förväntningarna och försäljningen hamnade på 1,3 miljoner kronor. Original Recipe, en klassisk rätt som funnits med sedan 1939, sålde tillfälligt slut.

LÄS ÄVEN: Trend: Därför är hemkörd snabbmat en stekhet miljardindustri

"Jag är väldigt imponerad över det arbete som gjorts. Alla tidigare rekord från KFC-öppningar runt om i Europa slogs av NSP:s första KFC-restaurang", säger Mark van't Loo, VD för KFC Holland.

"Det finns cirka 750 hamburgerrestauranger i Sverige men inget renodlat kycklingkoncept vilket möjliggör en snabb utrullning av KFC-restauranger," säger Morgan Jallinder vd för Nordic Service Partners som äger varumärket KFC i Sverige.

KFC i Lockarp kommer att följas av en KFC på Stortorget i Malmö som öppnar i mars eller april beroende på bygglovsprocessen. NSP utvärderar ett stort antal nya lägen och planen är att kunna öppna 4-6 i KFC-restauranger per år.

I Stockholm fanns under en kortare period på 80-talet en KFC-restaurang.

LÄS ÄVEN: Stjärnkocken sågar snabbmatskedjan KFC

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST