Matjätten backar om skyhöga räntan

Ica backar efter avslöjandet om höga räntor, 7 av 10 stöder nya migrationspolitiken men i MP stormar det.

STORM MOT NY POLITIK
Det stormar rejält i Miljöpartiet efter skärpningarna i flyktingpolitiken. Flera riksdagsledamöter tycker att partiet bör överväga att lämna regeringen. (DN)

STÖD FÖR NY POLITIK
Sju av tio svenskar ställer sig bakom regeringens nya skärpta migrationspolitik, enligt en Sifo-undersökning. Trots intern kritik är hälften av MP-väljarna för de nya förslagen. (SvD)

MER SAMARBETE
Krona-för-krona-principen är överspelad och finansminister Magdalena Andersson öppnar för blocköverskridande uppgörelser för att få in nyanlända på arbetsmarknaden. (DN)

SÄNKT SKATT
Den höga skatten på personaloptioner i startupbolag kan sänkas; ett regeringsförslag presenteras i mars. (DI)

SÄPO-KRITIK
Säpos vicechef Johan Sjöö anser att det är för tidigt att dra slutsatser av händelserna som fick Sverige att sitta på helspänn, men konstaterar att en hotbild fanns. (DN)

VARNING FÖR CISCO
Ericssons tidigare finanschef Karl-Henrik Sundström, nu Stora Enso-vd, säger att det vore ödesdigert för Ericsson att köpas upp av Cisco. (DI)

HETA HYRESRÄTTER
Ett tiotal ägare av hyresfastigheter är på väg att sälja till en numera hyresrättsprioriterande Erik Paulsson, och få betalt i Brinova-aktier inför en åternotering av det bolaget. (DI)

AVTAGANDE TIMMEROPTIMISM
Svenska skogsägares optimism om timmerpriser avtar, men priset på skogsfastigheter väntas fortsätta uppåt, enligt LRF:s och Swedbanks årliga skogsbarometer. (DI)

ICA BACKAR OM KORTRÄNTOR
SvD:s avslöjande om Ica-bankens höga räntor har väckt starka kundreaktioner, och Ica sänker nu räntorna efter att ha tagit åt sig av kritiken.

Den som betalar maten i efterskott med sitt Ica-kort kan få en ränta på 15 procent. Samtidigt gav pengar som sattes in i förväg ingen ränta alls. Ungefär 600 000 svenskar har ett Ica-kort i någon form.

"Vi lyssnar på de reaktioner som uppkommit i samband med krediträntan på Ica-kundkort med kredit. Vi har beslutat att Ica-banken sänker räntan på Ica-kundkort med kredit under andra köpmånaden från 15,45 procent till 9,95 procent", skriver Marie Halling i ett mejl till SvD.

"Marginalerna är groteska. Det som var ockerränta tidigare, runt 6 procent, har de nu dubblerat och kommer undan med det", sade Claes Hemberg, sparekonom på nätbanken Avanza, till Svenska Dagbladet. (SvD)

AVSTÅ SCANDIC
SvD:s börsskribent Peter Benson anser inte att man bör teckna aktier inför Scandic Hotels förestående börsnotering, då det finns flera trender som tenderar att tynga lönsamheten och då skuldsättningen är hög. (SvD)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST