"Sälja Ericsson vore katastrofalt"

Det varnas för eventuell Ericsson-försäljning, regeringen tar fram nya åtgärder mot flyktingkrisen och USA utfärdar global resevarning för medborgare.

NYA ÅTGÄRDER MOT FLYKTINGKRIS
Regeringen arbetar med att ta fram ett nytt paket för att klara flyktingkrisen. Bland annat övervägs möjligheten att införa id-kontroller även på tåg och bussar till Sverige. (DN)

12 SAKER DU MÅSTE VETA OM BÖRSEN IDAG
Börsen idag väntas starta något nedåt. En nyintroduktion rekommenderas och Next Biometrics redovisar ny förlust.

KATASTROFALT SÄLJA ERICSSON
Att sälja Ericsson vore katastrofalt. Exemplen är många där det uppköpta bolaget har förtvinat och kunnandet flyttat eller att företaget rentav lagts ned, skriver Carnegierådgivaren Hans Rydstad. (DI Debatt)

USA UTFÄRDAR GLOBAL RESEVARNING
USA:s utrikesdepartement utfärdar en global resevarning för amerikanska medborgare, med hänvisning till "ökade internationella terrorhot". (Ekot)

FI VILL HA SKULDKVOTSTAK
Finansinspektionens nye generaldirektör Erik Thedéen upprepar att myndigheten kan komma att införa ett skuldkvotstak på 600 procent om utvecklingen vad gäller skulder och bostadspriser fortsätter att gå åt fel håll. (SvD)

JÄTTEN LÄGGER NER ÄGANDE I KOL
Den tyska försäkrings- och kapitalförvaltningsjätten Allianz kommer att sälja av samtliga sina tillgångar i kol. Det rapporterar tyska ZDF

Beslutet kommer kort innan det viktiga klimatmötet i Paris. Tanken är att förvaltningsjätten, som är störst i Europa, kommer att minska ned sitt ägande successivt. (FinWire)

SAMSUNG ÖPPNAR UPP 24 000 PATENT
Sydkoreanska konglomeratjätten Samsung uppger nu att man kommer att öppna upp fler teknikpatent för lokala koreanska firmor. Syftet är att de mindre firmorna skall hjälpa jätten att växa, skriver nyhetsbyrån Yonhap. (FinWire)

USA-KRITIK MOT PFIZER
Pfizers köp av Allergan har redan hunnit stöta på kritik i USA där affären bland annat ses som ett sätt att undvika amerikansk bolagsskatt. (DI)

FÖRSTA KVINNA ATT STYRA ALECTA?
Pensionsjätten Alecta kan få sin första kvinnliga vd. Katarina Thorslund, i dag vice vd, pekas ut som den hetaste kandidaten bland fem. (SvD)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST