Anonymous digitala krig mot IS går framåt: "Ni är ett virus, vi är botemedlet"

Hackergruppen Anonymous har förklarat krig mot terrororganisationen IS. På bara några dagar har man stängt 20 000 Twitterkonton med kopplingar till terrorgruppen.

Efter terrordåden i Paris förklarade Anonymous krig mot IS. Hackergruppen menar att sociala medier har hjälpt terrororganisationen att sprida sitt budskap och rekrytera nya medlemmar, och nu vill man strypa dessa kanaler. I ett nytt meddelande hävdar nu Anonymous att man lyckats stänga ner 20 000 Twitterkonton med kopplingar till IS på bara några dagar. Operationen kallas #OpParis och den går fort framåt.

LÄS ÄVEN: Anonymous anklagar Silicon Valley-startup för att hjälpa IS

Hackergruppen försöker även se till att så många som möjligt kan hjälpa till i det digitala kriget mot IS. Detta genom att publicera guider som ska hjälpa nybörjare att lära sig att hacka. 

"Vår förmåga att bekämpa IS beror helt på vårt kollektiv av sofistikerade hackare, datavetare och spioner som vi har världen över. Vi har medlemmar som är väldigt, väldigt nära IS, vilket gör det enkelt för oss att samla information om IS och deras aktiviteter", säger en talesperson för gruppen till RT. "När de attackerade Paris attackerade de även Anonymous, och de ska förvänta sig att vi kommer. Vi kommer inte luta oss tillbaka när dessa terrorattacker utförs runt om i världen."

Anonymous nya video.

LÄS ÄVEN: Nya bomber mot IS - Hollande ser behov av omfattande krig


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST