1 av 5
Bildspel: I Volvos vision för den självstyrande bilen ska du kunna välja mellan tre lägen: Drive, Create och Relax. Fotograf: Volvo Cars

Så blir Volvos självkörande bilar

2017 ska Volvos självkörande bilar rulla på vägarna. Så här kan de komma att se ut.

I går visade Volvo upp hur deras nya självstyrande bil kan komma att se ut. Konceptet, som går under namnet Concept 26, har kallats för "det mest realistiska konceptet för en självkörande bil någonsin" av Fast Company. Konceptet bygger vidare på hur Volvo tillverkar sina bilar i dag, så det skulle vara relativt enkelt för bolaget att börja producera bilarna. Volvo har redan tidigare berättat att deras mål är att 2017 ha 100 självstyrande bilar som rullar på vägarna.

LÄS ÄVEN: Självkörande bilar måste programmeras för att döda - men hur?

Concept 26 låter föraren välja mellan tre lägen: Drive, Create och Relax. I läget Drive sitter du framme vid ratten på samma sätt som du gör i vilken vanlig bil som helst. Om du istället går in i läget Create åker sätet bakåt en bit, ett bord vecklas ut framför dig och du kan antingen arbeta vid din dator eller titta på den skärm som aktiveras framför det främre passagerarsätet. Om du istället väljer Relax fälls hela förarsätet bakåt och stöd för dina fötter fälls ut.

I videon nedan presenteras konceptet.

LÄS ÄVEN: Musk: Att äga en vanlig bil om 20 år kommer att vara som att äga en häst


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST