Fotograf: Google

Google fattar till sist vinken - slaktar stora delar av Google Plus

Google Plus är internets eviga slagpåse och nu verkar Google till sist ha fattat vinken.

Under tisdagen släppte Google en bantad version av Google Plus, en tjänst som ursprungligen lanserades 2011 för att möta konkurrensen från Facebook. Tjänsten blev dock aldrig någon succé. Istället har tjänsten blivit ett skämt på nätet och anklagats för att inte ha några användare alls.

När Google försökte tvinga samtliga Youtube-användare att automtiskt bli Google Plus-användare fick teknikjätten utstå mycket kritik och hatet mot tjänsten späddes på.LÄS ÄVEN: 13 tweets som kostade någon jobbet

Nu väljer Google till sist att ge upp ambitionen att Google Plus ska bli na Facebook. Istället lanserar man en ny version av tjänsten som
 tar utgångspunkt i gemensamma intressen snarare än personer. Genom funktionen Collections kan användare följa ett flöde fokuserat på ett visst intresse och genom Communities kan användare samlas i en grupp kring ett samma intresse, skriver Wall Street Journal.

"Vi förenklar Google Plus till att bli en plats där människor kan samlas kring ett gemensamt intresse, de funktioner som inte är i linje med det kommer att tas bort", uppgav en taleskvinna för Google.

Det återstår att se om den nya versionen av tjänsten faktiskt lockar några användare.


LÄS ÄVEN: Googles nya app ska hjälpa dig vara spontan med dina vänner


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST