Folkpartiet byter namn

Folkpartiet byter namn, kronan pekas ut som en av världens mest attraktiva valutor och Assa Abloys vd favorit till ordförandeposten i Ericsson.

BYTER NAMN
Folkpartiet vill utveckla en ny liberal agenda. Som en del av denna förnyelse ska partiet byta namn till Liberalerna, skriver partiledare Jan Björklund.

"Vårt parti är inne i ett omfattande förnyelsearbete för att staka ut en liberal reformagenda. Vårt uppdrag ska vara att ge alla förutsättningar att nå sina livsmål. Som en del av förnyelsen har partistyrelsen beslutat att föreslå att Folkpartiet på landsmötet den 20-22 november byter namn till Liberalerna", skriver Jan Björklund på DN Debatt. 

MOLIN ÄR FAVORIT
Om Leif Johansson tvingas lämna ordförandeposten i Ericsson är Assa Abloys vd Johan Molin en lämplig efterträdare, enligt aktörer på finansmarknaden. (DI)

KAMP MOT IS
Frankrike kommer att förgöra IS och utrota terrorismen, enligt president Francois Hollande. En markinsats kan inte uteslutas. (DN)

KAMP MOT TERRORN
G20 har enats om att öka samarbetet på flera områden och bilda en gemensam front mot terrorismen. (DN)

PARISMÖTE BLIR AV
FN:s klimattoppmöte i Paris blir av som planerat, trots terrorhotet, men många sidoevenemang kommer att ställas in. (DN)

INGA ACKORD
Sveriges Byggindustrier vill i den kommande avtalsrörelsen överge tvingande prestationslöner och erbjuda månadslön i stället. (DN)

ÖKAD VALFRIHET
Konkurrenslagen måste göras om och bergvärme tillåtas att konkurra fritt, enligt Villaägarnas riksförbund. (DI)

KRONAN ATTRAKTIV
Den svenska kronan ser i nuläget ut som en av världens mest attraktiva valutor för investerare, enligt Jamil Baz på hedgefondförvaltaren Man Group. (DI)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST