1. Ingvar Kamprad

610 MILJARDER KR

Ålder: 89 
Bor: Älmhult 
Bolag: Ikea

Inlagd på sjukhus för åldersrelaterade besvär i somras, men inget stoppar den snart 90-årige småländske möbelkungen som flyttade hem till Liatorp i Älmhult under förra året – det vill säga till de småländska trakterna där allt en gång började. Först i år lade han ut sitt fallfärdiga hus i Schweiz för 37,4 miljoner. Och efter 40 år utomlands har han betalat skatt i Sverige – 6 miljoner beräknad på en deklarerad inkomst på 17,7 miljoner kronor. Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.