Huaweis nya batteri låter dig ladda din mobil på några minuter

"Snart kommer vi kunna ladda våra telefoner på samma tid som det tar att köpa en kaffe to go."

Under fredagen presenterade den kinesiska telefontillverkaren Huawei ett nytt batteri för smarta telefoner som gör att du kan ladda din lur upp emot 10 gånger snabbare. Bolaget presenterade två modeller av det nya batteriet i storlekarna 3000 mAh och 600 mAh. Det förstnämnda kan på fem minuter nå 48 procent av sin kapacitet. Det senare når 68 procent på två minuter,

mAh är ett mått på telefonernas kapacitet och ett högre mAh betyder att batteriet kan användas längre innan det behöver laddas igen. Huaweis batteri med 3000 mAh är inte bara betydligt mer snabbladdat än de batterier som används i våra telefoner i dag, det kan dessutom användas betydligt längre innan det behöver laddas igen. Exempelvis har Samsung Galaxy S6 ett batteri med 2550 mAh och Apples Iphone 6 har ett batteri med 1810 mAh, skriver iFixit. 

LÄS ÄVEN: 11 teknikmyter som det är dags att begrava

"Snart kommer vi kunna ladda våra telefoner på samma tid som det tar att köpa en kaffe to go", sa Huawei skriver CNN.

Bolaget sa även att de är säkra på att deras innovation kommer leda till stora förändringar inte bara för våra mobiltelefoner utan även för el-bilar och alla möjliga wearables.

LÄS ÄVEN: Snart kan du ladda din smartphone på 60 sekunder


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.