97. Erik Ryd

2,1 MILJARDER KR

Ålder: 53
Bor: Hongkong
Bolag: Hop Lun

Underklädesmiljardären som tillhörde en av fjolårets nykomlingar startade sin verksamhet med Hongkong som bas för över tjugo år sedan men syns sällan i medierna. Han tillverkar i första hand underkläder som ofta säljs i lågprisbutiker men har hög modegrad. H&M är en av kunderna. För två år sedan gick den tidigare Bondbruden Halle Berry in som partner för att lansera underklädesserien Scandale i USA.

Hop Lun har tio helägda fabriker i Asien, fem i Bangladesh, fyra i Kina och en i Indonesien. Den ökade uppmärksamheten kring bristande säkerhet i textilfabriker i Bangladesh har satt fokus på bolaget. När amerikanska Wal-Mart 2013 svartlistade 250 fabriker i Bangladesh fanns Hop Luns fabrik utanför Dhaka med, något som dock inte fick H&M att backa. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST