74. Jeanette Bonnier

2,7 MILJARDER KR

Ålder: 81
Bor: Stockholm
Bolag: Bonnier

Bonnierdrottningen håller på att avveckla en del av sina åtaganden – hon har lämnat styrelseposten i Oscar Properties Holding i höstas och ett par månader dessförinnan lämnade hon Bonniers styrelse. Hon äger i dag 10 procent av Bonnier och har gjort klart att hon inte tänker låta familjemedlemmarna ärva. Planen är att utvidga Maria Bonnier Dahlins stiftelse (hennes dotter omkom i bilolycka blott 20 år gammal) för att årligen dela ut avkastningen på sina miljarder till konstnärer, forskare och förföljda journalister. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.