73. Bicky Chakraborty

2,9 MILJARDER KR

Ålder: 72
Bor: Stockholm
Bolag: Elite Hotels

Hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg och Calcuttafödde hotellkungen Bicky Chakraborty kan låta som en udda kombination, men sportfantasten tillika grundaren av den svenska hotellsuccén Elite Hotels äger en hotellfastighet i Örnsköldsvik tillsammans med just ”Foppa”.  Han förbereder sig för att dottern ska ta över och avslöjade i en intervju i somras med tidningen Fastighetsbranschen att han inte direkt brinner för sin bransch: ”Egentligen tycker jag att fastighetsbranschen är rätt tråkig. För en fastighetsman är fastigheten bara en avsättningsplats, för mig är den en förutsättning för att driva hotell.” 

Gå tillbaka till miljardärslistan


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.